Møt Håkon og Karoline

Skillet mellom oss og naturen utenfor er nesten borte

Håkon Sørensen og Karoline Myrvaagnes Andersen flyttet ganske nylig inn i en helt ny to-etasjers bolig, nærmest identisk med en av de som snart står ferdig i Nybak Terrasse. De har ikke bodd der lenge, men lenge nok til å vite at de elsker det.

«Den forrige boligen vår pusset vi opp, og derfor ønsket vi å kjøpe noe helt nytt og nøkkelferdig denne gangen» forteller Håkon og Karoline. «Én ting er at en oppussings-prosess fort blir en slitsom affære, særlig med en småtass rundt føttene, en annen ting er tryggheten du får ved å vite at alt er tipp topp moderne og helt nytt. Det var mye fint å velge mellom på markedet, men da vi kom over denne boligen kunne vi huke av svært mange av boksene.»

De tar en liten pause, og ser seg rundt i den nye boligen sin. Smilene viser at de liker det de ser. Håkon fortsetter:

«Vi falt for stilen til bygget, det er moderne og stilrent. Dette er selvsagt ikke nok i seg selv; det finnes moderne bygg som er fundamentalt upraktiske. I dette tilfellet stemte alt; planløsningen var gjennomtenkt, vi har enda til gode å finne en kvadratcentimeter som ikke er brukt smart. Dette får hundre kvadratmeter til å virke mye større. Boligen passet behovene våre perfekt; den er veldig barnevennlig. Et godt boligprosjekt skal ligge i nærhet-en av skoler, barnehager og butikker, og vårt nye hjem er intet unntak.»

«Og så er det takterrassen, da,» skyter Karoline inn. «Den er bare helt fantastisk. I sommer har den vært som et ekstra rom i huset, men et rom uten tak. Følelsen av å ha dette tilgjengelig kan rett og slett ikke beskrives. Den må oppleves.»

Muligheten til å skreddersy en nøkkelferdig bolig etter eget ønske er noe svært mange setter pris på. Slik var det også i Håkon og Karolines tilfelle.

«Her har vi tenkt å bo en stund, derfor bestemte vi oss for å få den nye boligen vår nøyaktig slik vi ønsket. At tilvalgs-mulighetene var såpass mange, opplevde vi som svært positivt. Det ble selve prikken over i-en.»

«Av alle fordelene ved å bo her er likevel de store vindus-flatene det som betyr aller mest,» avslutter de. «Dette er også det aller første gjestene våre kommenterer. Det er som om skillet mellom naturen og boligene vår blir visket ut; vi kan se hvordan været, lyset og årstidene skifter fra minutt til minutt. Dette setter vi enorm pris på alle sammen, inkludert den ett år gamle sønnen vår. Han er fremdeles for liten til å fortelle oss om det, men vi kan se det på han. Hans desiderte favorittplass i det nye hjem-met sitt er på gulvet rett foran stuevinduet. Der kan han studere livet utenfor fra orkesterplass.»